Mannenkoor St. Caecilia Linne

Kerstconcert Mannenkoor St.Caecilia Linne heeft een duidelijk accent: VREDE

Traditioneel houdt Mannenkoor St.Caecilia Linne vlak voor Kerstmis het kerstconcert in de St.Martinuskerk van Linne. Een concert dat jaarlijks druk wordt bezocht door muziekliefhebbers uit Midden-Limburg. Dit jaar vindt dit concert plaats op zaterdag 16 december, aanvang 20.00uur.

Thema vrede

Bij Kerstmis wordt door velen gedacht aan een gezelligheidsfeest, eten en drinken met familie en vrienden in een sfeervol ingericht huis. Niets mis mee natuurlijk, maar Kerstmis heeft een diepere betekenis: het is het feest van licht en vrede. En vooral dat laatste woord wil het mannenkoor dit jaar extra kracht bijzetten.

Het kerstconcert bestaat dit jaar feitelijk uit twee delen. In het eerste deel zal het thema vrede de boventoon voeren. Het mannenkoor realiseert zich dat het door het zingen van de speciaal uitgezochte werken geen grote draai zal geven aan de toestand in de wereld, maar wil wel benadrukken dat vrede geen vanzelfsprekendheid is en om die reden moet worden gekoesterd. 

Kerstwerken

Nagenoeg naadloos zal het concert overvloeien naar traditionele kerstwerken, die sowieso al vaak in het teken van vrede zijn geschreven.  Bezoekers aan dit kerstconcert zullen in de stemming worden gebracht met veelal herkenbare werken, ondersteund met prachtige pianoklanken.

Vlada Nabutovska

Mannenkoor St.Caecilia Linne heeft bij dit kerstconcert een plaats ingeruimd voor Vlada Nabutovska, een professioneel violiste uit Oekraïne, die door de toestand in haar land is gevlucht en nu vanuit het noord-Limburgse Griendtsveen haar viool laat “spreken”. Vlada zal in dit concert zowel solo spelen, alsook in combinatie met piano en het mannenkoor.

Gratis toegang

Voor dit concert in de verwarmde kerk van Linne wordt geen entreegeld gevraagd. Wel worden de bezoekers in de gelegenheid gesteld om na afloop een vrijblijvende gift achter te laten die voor een belangrijk deel naar een goed doel gaat. Dit doel wordt bij het concert kenbaar gemaakt. Als tip geven wij mee om, indien nodig een kussentje mee te nemen om het zitten op de kerkbanken te veraangenamen. Wij zien u graag op zaterdag 16 december, 20.00uur in de Heilige Martinuskerk van Linne.